Eseménynaptár

TÁMOGATÓINK- Pályázatfigyelő -
Fiatalok Lendületben Program | Visszajelzések


Fiatalok megújuló energiákkal (2013)

Blog | Energia Demokrácia TV felvétel | Galéria

Dokumentumok | Linkgyűjtemény | Visszajelzések |„A Fiatalok Megújuló Energiákkal program nagyon tanulmányos volt a diákok számára, sokat megtudhattak az Európai Unióról, a megújuló energiákról, az újrahasznosításról és főleg arról, hogy mi a véleménye ezekről egy másik diáknak, aki mondjuk egy számunkra teljesen idegen országból érkezett, akár egy olyan országból, amely jelenleg nem tagja az Európai Uniónak. Érdekesek voltak a viták, amelyek ebből adódnak, hogy hogyan látja magát az Uniót egy tagállami diák és egy olyan, aki még csak "álmodik" a tagságról. Voltak olyan diákok, akik pont ellenkezőleg, inkább arról álmodnak, milyen volt az ország az Európai Unió előtt. Hallhatunk sok történetet, rosszat és jót is, és ezek sokszor meglepőek voltak a fiatal, "álmodozó" diákok számára, akik szerint az Unió egy kapu a világ felé, és akik ennek a kapunak még rengeteg oldaláról nem hallottak.”

„Életem 1ik legjobb határon túli ifjúsági cseréjén vettem részt. Nagyon érdekes, hasznos és élmény dús programok voltak. A társaság, szállás, kaja kifogástalan volt (egy pici baj, h hideg volt kicsit Várkúton, de ez belefért). Nagyon tetszett a közös főzés és csoportos vetélkedő, nagyon jó közösségkovácsoló hatása volt.”

„Szerintem egy nagyon jó program volt. Jó volt a szervezés. Tetszettek a foglalkozások, a játékok (na meg persze a reggeli ébresztés XD). Felkészültek voltatok, bármi probléma vagy kérés felmerült azonnal megtudtátok oldani. Jó volt a hangulat, jó volt megismerni új embereket, mások látásmódját a dolgokról! Csak így tovább!”

„A Várkúton lebonyolított „Fiatalok megújuló energiákkal” program igazán nagyszerűen sikerült. Megérkezésünkkor még mindannyian kicsit megszeppenve ismerkedtünk egymással, de lelkesen vártuk az előttünk álló napokat. Minden egyes nap izgalmasan telt, sok-sok új ismeretet szerezhettünk a megújuló energiák felhasználásáról, továbbá jó példákat is láthattunk a globális környezeti problémák helyi szintű kezelésével kapcsolatban. A napok gyorsan peregtek, nagyon jól szórakoztunk és rengeteg vidám pillanatot éltünk át együtt. A csoportokban végzett feladatoknak, szituációs játékoknak és nem utolsósorban a közösen megélt élményeknek köszönhetően az ifjúsági csere végére egy remek kis közösséggé kovácsolódtunk össze.
A teljes programsorozat lezárultát követően kellemesen kimerülve, de örömteli élményekkel és hasznos tapasztalatokkal gazdagodva indultunk haza. Új barátságok, ismeretségek köttettek, melyek azóta is tartanak, még ha személyesen csak ritkán találkozunk is! Nagy örömmel gondolok vissza a Várkúton átélt boldog pillanatokra, és remélem, hogy lesz még alkalmam, hogy a mihamarabbi jövőben találkozzak azokkal a fiatalokkal – akár egy hasonló programsorozat alkalmával – akiket megismertem a „Fiatalok megújuló energiákkal” ifjúsági csere során.
Köszönet a Kárpátikum Közhasznú Alapítványnak és a projektpartner szervezet tagjainak, valamint azoknak a fiatal önkénteseknek, akik megteremtették a feltételeit a” Fiatalok megújuló energiákkal” ifjúsági csere létrejöttének, és akik végig kitartóan, lelkiismeretesen dolgoztak azért, hogy a résztvevők jól érezzék magukat és életre szóló élményekkel, hasznos tapasztalatokkal gazdagodva térjenek haza!”"Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg."
„A projekt tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság vagy a Magyar Nemzeti Iroda véleményét, mely intézmények felelőssége a projektre nem terjed ki.”© 2007 Kárpátikum Közhasznú Alapítvány - Utolsó módosítás:
2017.01.09. 09:04

Ajánlott felbontás: 1024x768