Kárpátikum Sorozat
A „Kárpátikum Sorozat” könyvekből, kalendáriumokból és falinaptárakból felépülő gyűjtemény.

A sorozat célja, hogy tematikusan és területi bontásban mutassa be a Kárpát-medence regionális egységében az un. „Kárpátikumokat”, amelyek az adott földrajzi egység természeti kincseit, társadalmi-kulturális örökségeit, gazdaságtörténeti emlékeit és turisztikai jellegű értékeit foglalják magukba.

Megjelent kiadványok:

- „A Kárpát-medence természeti szépségei” című falinaptár
- „Kárpát-medencei városok régi képeslapokon” című falinaptár

A tervezett és megjelenésre váró témakörök:

- A Kárpát-medence ásvány- és gyógyvizei;
- A Kárpát-medence múzeumai;
- A Kárpát-medence egyetemei és híres középiskolái;
- A Kárpát-medence sörgyárai és sörözői;
- A Kárpát-medence borvidékei és borozói;
- A Kárpát-medence híres éttermei;

Célunk, hogy az előbbiekben felsorolt témakörök egységes szemléletmódjukkal a társadalom részéről intenzív érdeklődést váltsanak ki.

Továbbá:

• Az eddig feltáratlan vagy kevéssé ismert kárpát-medencei értékek tudományos és ismeretterjesztő közvetítése minél szélesebb körű célközönség irányába, mely segítséget nyújthat a periférikus helyzetű települések turizmusfejlesztésében.
• Az adott önkormányzatok saját marketing-céljaikra hasznosíthatják az anyagokat és ismertebbekké válhatnak jelentős számú célcsoportok esetében.
• A turisztikai célzattal utazóknak hiánypótló jellegű lesz a sorozat több fejezete.
• Az oktatási intézmények diákjai szakmai tudásukat bővíthetik.
• A könyveket angol nyelvre fordítjuk, amely számottevő érdeklődést válthat ki a Kárpát-medencébe érkező külföldi turisták körében. Az angol nyelvű anyag az Interneten is megjelenik, így bárhol a világon pontosabb képet kaphatnak a Kárpát-medence kevéssé ismert nevezetességeiről is.

A végső célunk, hogy a művek bevételeiből a határon túli nehéz körülmények között élő és tanulni akaró fiataloknak ösztöndíjat és támogatást nyújthassunk.